Linda og Peter Bebes flotte samling, der sidste år opnåede 23p., prydede årets ”udstiller”plakat.
Linda og Peter Bebes flotte samling, der sidste år opnåede 23p., prydede årets ”udstiller”plakat.
Det gamle Brahetrolleborg hesteskue er vel overstået. Ud for de 9, af alt 81 katalognr. stod der DV. Louise Jorsal fra Skårup stillede følhoppen, Akeleje EG, Akinos/Fanal Prydsholm, der blev tildelt flotte 23 p., mens hoppeføllet, Fidélité, fik en førstepræmie samt en ærespræmie fra Land og Fritid.
Hingsteføllet, med det godt klingende nordiske navn Olaf, fra Henrik Jervelund i Glamsbjerg, modtog også en førstepræmie.

DV’s ”GRAND OLD MAN” når det gælder om at fremvise – og avle - heste, fremstillede goldhoppen Miss Flora, der ligeledes blev tildelt23 p.. Den modtog en ærespræmie fra Landbrug Fyn.
Fordi Linda og Peter Bebes samling, som de stillede sidste år, var motivet på den ene af årets to plakater for skuet, fik Peter også overrakt et indrammet eksemplar af denne.
Og sidst, men ikke mindst, fik Peter overrakt skuets nok mest eftertragtede pris - Hestens Værns præmie for Bedste Horsemanship, bestående af Hestens Værns plaquette og præmiekuvert. Det er en meget ærefuld præmie at modtage for, som dommer Martin Bloch bl.a. sagde, ”det er jo ikke kun for dagens præsentation og håndtering af Miss Flora, nej – der er for et langt liv med heste, med avl og ikke mindst mønstring. En mønstring der altid sikrer den bedste fremvisning af hesten og dermed den størst mulige succes for avleren/ejeren.

Se mere om skuet og flere resultater på: www.brahetrolleborgforeningen.dk

Vejret var ikke prangende, men der var en god stemning ved snorene, snakken gik lystigt mellem udstillerne og de små 400 tilskuere, der i år havde fundet vej til Brahetrolleborg Hesteskue – for 117 gang!

Gerd Oxholm